​Arkitektur & Design

Inredningen på Nobis Hotel är utformad i samarbete med den världskända, mångfaldligt prisbelönta arkitektur- och designstudion Claesson Koivisto Rune, som tidigare har inrett flera andra anläggningar inom Nobisgruppen. Bekvämlighet, effektivitet, personlighet, atmosfär, elegans, samtida tidlöshet och uthållig kvalitet har varit några av ledorden när vi utformat vårt lyxhotell i Stockholm.

Målsättningen har varit att skapa en miljö som är vilsam, avkopplande och harmonisk, där design, färgsättning och andra inredningselement är underordnade inslag i en sammanhållen helhet snarare än att spela huvudrollen.

Claesson Koivisto Rune:s moderna inredning är skapad för att både harmoniera med och kontrastera mot de båda hotellbyggnadernas storslagna klassiska 1800-tals karaktärer. En subtil inspiration har hämtats från Stockholms egen färgskala och stämningar — inte en strålande sommardag, utan en vinterdag, då ljuset är platt, kontrasterna låga och färgskiftningarna subtila.

Det är en inredning som är nedtonad, lugn och diskret, med många finesser och innovativa, genomarbetade detaljer att upptäcka efter hand. Modern teknik har så långt det varit möjligt införlivats i själva inredningen för att skapa en enhetlig, harmonisk, optimalt fungerande helhet.

För Nobis Hotel, designhotell i Stockholm, har Claesson Kovisto Rune skapat en hel uppsättning unika mönster, varav många bygger på studions tidigare arkitektur- och designprojekt. Dessa mönster utgör ett genomgående tema på Nobis Hotel. Många möbler, textilier och andra inredningsobjekt har också formgivits och producerats exklusivt för Nobis Hotel. De material vi har valt är huvudsakligen naturmaterial av hög kvalitet — sten, trä, ull och andra naturtextilier, glas, skinn, keramik och metaller — som kommer att åldras med behag.