Claesson Koivisto Rune

Den världskända arkitekt- och designstudion Claesson Koivisto Rune grundades i Stockholm 1995 av Mårten Claesson, Eero Koivisto och Ola Rune sedan de tre gått ut Konstfacks linje för inredningsarkitektur och möbeldesign tillsammans. Claesson Koivisto Rune arbetar både med arkitektur och produktdesign för svenska och internationella kunder och beställare.

Sfera Building i Kyoto i Japan är den kanske mest kända av Claesson Koivisto Runes många internationellt omskrivna byggnader. Märken som Cappelini, Ittala och Boffi kan nämnas bland studions uppdragsgivare för produktdesign. Claesson Koivisto Rune har vunnit en lång rad svenska och internationella priser och utmärkelser för både arkitektur och design och fått stora mängder publicitet över hela världen.

För Nobisgruppen har Claesson Koivisto Rune tidigare utformat renoveringen av Operakällaren med den nya terrassbaren (2005) samt inredningen för Hotel Skeppsholmen (2009).

Vision

Eero Koivisto:
 ”Gamla klassiska hotell har alltid sin egen speciella atmosfär som ofta är häftig och angenäm. Eftersom vi byggde det här hotellet i två vackra gamla byggnader med sin egen historia så hade vi möjligheten att skapa något av en sådan känsla redan från början. Det var en av våra viktigaste målsättningar. Utmaningen var att uppnå den effekten men samtidigt vara moderna, med riktig edge, utan att använda oss av det traditionella lyxhotellets attribut som guld, sammet, tjocka röda mattor och sådant. Vi har jobbat både med och mot husen för att uppnå den känsla vi vill åt”.

Ola Rune:
 ”Vi har från början haft själva Stockholms utseende och känsla som inspirationskälla — inte en sommardag med fantastiskt ljus och vita nätter, utan en vinterdag, med platt, mjukt ljus och mjuka kontraster, utan solljus. När man ser en bild av Stockholmssilhuetten från en sådan dag så ser den först nästan monokrom, nästan svartvit ut. Först när man tittar närmare så framträder de subtila färgnyanserna och skuggorna. Det är en effekt som vi har försökt återskapa i det här hotellet. Det generella intrycket skall vara lugnt, mjukt och avkopplande, utan starka och dominanta effekter, accenter eller kontraster. Sedan finns gott om vackra detaljer och angenäma överraskningar att upptäcka efter hand.”

Mårten Claesson & Ola Rune:
 ”I rummen, och även i det övriga hotellet, har vi arbetat hårt för att skapa den känsla man kan få i ett hem som har byggts upp under många år. Det kan låta enkelt men kräver stor omsorg och ansträngning, till exempel genom att välja produkter från olika leverantörer snarare än från en och samma, vilket alltid ger just den där `corporate-känslan´ som vi vill undvika till varje pris. Här vill vi poängtera att det inte betyder att alla rum är olika. Tvärtom, det är ytterligare en trend som varit vanlig på hotell på senare år och som vi ville `döda´ här. När man reser mycket så vill man hitta ett hotell som känns så nära ett andra hem som man kan komma. Då vill man inte ha ett helt nytt rum varje gång man kommer dit. Man vill veta var saker och ting finns och hur det funkar. Vi är övertygade om att gästerna gillar det här hotellet, gillar rummen, och att de kommer att vilja återvända till dem — inte till något helt annat.”

Ola Rune:
 ”I inredningar och möbler har vi noggrant valt huvudsakligen gedigna naturmaterial som kommer att åldras med behag, som olika slags ull, trä, sten, läder och glas. Kvaliteten är gedigen, både i material, design och funktion. Rummen är lyxiga, men på ett ärligt sätt, utan larv eller gimmicks. Här finns inget fusk och inga tricks. Känslan av lyx kommer från funktion och bekvämlighet, och en skön atmosfär, utan överdrifter.”

DELA DENNA SIDA

Facebook Twitter Google Plus

Mer från Nobis Hotel

Short Stay Special
- spara 10%

Upplev Stockholm tillsammans med Nobis Hotel. Checka in två nätter och spara 10%.

Frukost på Nobis Hotel

Få en storslagen inledning på dagen med Nobis Hotels frukost baserat på svenskt småskaligt producerat innehåll. Frukosten förändras över tid och efter säsong.

Bo 4 nätter
- spara 25%

Stanna lite längre och upplev mer av Stockholm och Nobis Hotel. Boka 4 nätter och spara 25%.

Fira Nyår
på Nobis Hotel

Låt oss sätta guldkant på din nyårsafton! Checka in på Nobis Hotel och välkomna 2017 från ett gnistrande Norrmalmstorg.

Early Bird

Boka tidigt & spara
upp till 20%

Boka ditt hotellrum direkt på vår hemsida, du kan spara upp till 20 % om du är ute i god tid.

Nyårssupé i Restaurant Caina

Fira Nyårsafton på Restaurant Caina! Avsluta 2016 med en kulinarisk smakupplevelse och tillfredsställ dina smaklökar med en välkomponerad Italiensk Nyårssupé.

Boka hotell

Var först att få erbjudanden från oss

Senaste nyheterna & spännande erbjudanden
direkt i din inkorg. 

Hitta rätt hos Nobis Hotel

Nobis AB
Nobis Hotel Stockholm Hotel J Stockholms Newport Hotel Skeppsholmen Stockholm Hotel in Stockholm Hotell Stockholm Miss Clara Restaurang Stockholm Operakällaren Nattklubb Café Opera Stockholm Luxury yacht Caribbean Pizzeria Stockholm Giro